Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3).
Ozon, atmosferde genel olarak iki atomlu halde bulunan normal atmosferik oksijene (O2) nazaran çok daha yüksek enerji taşıyan bir yapıya sahiptir.

Medikal Ozon nedir?

Ozon TedavisiMedikal kullanım amaçlı Ozon özel jeneratörler aracılığı ile Medikal oksijenden elde edilir. Medikal ozon daima saf ozon ve saf oksijen karışımı şeklinde kullanılır. Ozon konsantrasyonunu Ozonterapi konusunda eğitimli hekim, hastanın durumuna ve tanısına göre ayarlar.

Ozon Tedavi Endikasyonları

• Arteriel dolaşım bozuklukları
  • Bağışıklık sistemi dengesizlikleri ve bozuklukları
  • Romatizmal hastalıklar örneğin fibromiyaljisendromu (Yumuşak doku romatizması), Romatoidartrit
  • Kronik enflamatuar barsak hastalıkları (Ülseratif kolit, Crohn hastalığı...)
  • Cilt Ülserleri ve yaraları (Ör: Diabetik ayak, yanıklar, dekübit ülserleri vs)
  • Ağrı tedavisi örneğin eklemde kireçlenme (osteoartroz)
  • Kemoterapiye destek olarak yan etkilerini azaltmak ve immun sistemi güçlendirmek amacıyla
  • KOAH hastalarında destek
  • Hepatitler, Herpes virüs hastalığı, ağızda aft ve uçuklar gibi viralenfeksiyonlarda
  • Kronik Yorgunluk Sendromu ve Geriatride (Yaşlılıkla ilgili problemlerde) kullanılır.

Ozon tedavisi uygulanıldığında, kişinin dokularında oksijen daha iyi kullanılır, bağışıklık sistemi düzenlenir ve vücudun serbest radikaller ile savaşması sağlanır. Ayrıca beyindeki dolaşım bozukluklarında olumlu etkileri mevcuttur. Ozon tedavisi, akupunktur ve nöralterapi ile birlikte uygulandığında hastalıklarda iyileşme sağlar ve kişinin yaşam kalitesini önemli ölçülerde arttırır. Konsantrasyon zayıflaması, unutkanlık, genel fiziksel ve zihinsel performansın azalması, denge sorunları gibi beynin etkilenmesiyle görülen hastalıklarda da ozon tedavisiyle önemli başarılar sağlanmaktadır.

Antiaging:

Günlük yoğun çalışma temposu, stres, bedensel ve zihinsel yorgunluktan kaynaklanan sorunlar Ozon tedavisine çok iyi yanıt verir. Ozonun kırmızı ve beyaz kan hücrelerini oksijenlendirmesi sayesinde kazandırdığı genel iyilik hali kişilere kendilerini yenilenmiş hissi vermektedir. Ozon fiziksel ve zihinsel dayanıklılığı, performansı arttırmaktadır.

Uygulama Yöntemleri

Majör Ozon Tedavisi:

Hastanın kendi kanı özel bir şişeye alınarak (50-100cc.) şişenin içine ozon oksijen karışımı gaz verilir. Kan yoğun oksijenlenmiş olur ve sonra tekrar hastaya geri verilir. Genel sağlık problemlerinin önlenmesi amacıyla koruyucu hekimlik için, antiaging (yaşlanmanın geciktirilmesi), sistemik hastalıklar, bağışıklık sistemi sorunları, dolaşım bozukluklarında, viral hastalıklar için kullanılır.

Minör Ozon Tedavisi:

Hastadan 3-5 cc kan alınır, ozon oksijen gazı ile karıştırılır veintramuskuler (kas içine enjeksiyon) olarak uygulanır. Bu yöntemin sistemin güçlendirilmesi için veallerjik hastalıklarda etkilidir.

Rektal Uygulama:

Ozon oksijen gaz karışımının Rektal yolla verilmesi yöntemidir. Özellikle barsak hastalıkları ve Karaciğer hastalıklarında bu yöntem kolay ve etkilidir. Ozon hassas barsak mukozası tarafından hızla emilerek sisteme katılır.

Torba Tedavisi:

Hastanın yaralı olan bölgesi torba içine alınır.
Torbaya ozon oksijen gaz karışımı doldurularak uygulanan yöntem, özellikle kapanmayan yaralar ve diyabetik ayakta kullanılır.

Ozonlu Su:

Ağız ve diş eti yaraları ve aftlarında, yaraların pansumanında kullanılır.