PRP (Platelet Rich Plasma) trombositten zengin plazma anlamına gelir. PRP yeni bir tedavi şeklidir. Cildi riske sokmadan doğal yoldan kas- iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıkların iyileşmesini hızlandıracak umut verici bir çözümdür.

prp 01Kan alyuvar, akyuvar, plazma ve trombositten (platelet) meydana gelir. Trombositlerin esas olarak kanın pıhtılaşmasından sorumlu olduğu bilinir. Otuz yılı aşkın bir süredir, aktivite edildikleri zaman trombositlerin büyüme faktörleri diye bilinen iyileştirici proteinleri salgıladıklarını biliyoruz. İyi hazırlanmış bir kompozisyon içindeki büyüme faktörleri dokuları iyileştirir ve yenilerler. Ayrıca ’ ‘sessiz doğal kök hücrelerini’’ aktive ederler. Buradan hareketle, kanımızda bulunan trombositlerin konsantrasyonunu artırarak doku iyileşmesini dramatik olarak hızlandıran büyüme faktörlerinin güçlü bir kokteylini yapabiliriz. Alınan kan çeşitli işlemlerden geçirilerek trombositler bir araya toplanır. Toplanan trombositler diğer kısımlarddan ayrılarak PRP elde edilir. Normal kanın bir mililitresinde 150.000 – 400.000 trombosit bulunurken PRP ’ de bu sayı 1.000.000 ‘ un üzerine çıkar. PRP ‘ nin felsefesi, bedenin kendinde bulunan doğal iyileştirme yeteneği ile ileri teknolojiyi birleştirmektir. Konsantre trombositler dokuların tamir yenilenmesinde esas olan büyüme faktörleri gibi yüksek doz biyoaktif proteinlere sahiptir.

prp 02

ETKİLİ OLDUĞU HASTALIKLAR

1. Eklem kireçlenmesi (Osteoartrit): Diz, omuz, kalça, boyun, bel osteoartriti.
  2. Omuz ağrıları: Rotator manşon yaralanmaları, donuk omuz kireçlenmesi.
  3. Kronik plantar fasilit (topuk dikenli veya dikensiz).
  4. Ön çapraz bağ yaralanmaları
  5. Pelvik ağrı ve instabilite.
  6. Boyun ve bel ağrıları.
  7. Tenisçi ve golfçü dirseği.
  8. Ayak bileği burkulmaları.
  9. Tendinitler.
  10. Bağ zorlanmaları.
  11. Menüsküs yırtığı.
  12. Kas romatizması.
  13. Kas travması , yırtılmalar.
  14. İyileşmemiş kemik kırıkları.
  15. Diz kireçlenmeleri.
  16. El bilek travmaları, tendinitler.
  17. Patellar tendinit.
  18. Topuk dikeni.
  19. Ayak bilek bağ yaralanmaları.
  20. Kıkırdak aşınmaları , yaralanmaları.
  21. Sporcularda iyileşmemiş stres kırıklarında.
  22. Tendon onarımı uyarılmalarında.
  23. Aşil yaralanmaları, aşınması